Preipuree met vis en kruidenboter

preipuree_vis (2K)

  • 5 à 6 grote bloemige aardappelen
  • 400 g preien
  • 50 g kruiden (basilicum, bieslook, peterselie of koriander)
  • 130 g zachte gezouten boter
  • 4 rode mulfilets (met vel, 130 g elk)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

Schil de aardappelen.
Snijd de prei in ringen en kook, samen met de aardappelen, 10 minuten in gezouten water.
Hak de kruiden fijn en meng ze met de zachte boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol de boter in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast (1 uur).
Giet de aardappelen en de prei af en maak er puree van.
Kruid met peper en zout.
Laat de boter smelten in een antikleefpan en bak de vis gedurende 7 minuten.
Serveer met de preipuree.
Werk af met een plakje kruidenboter.

Tip
Geef de kruidenboter een rood kleurtje door tomatenpuree of saffraan toe te voegen.

Bron: Patapas

Terug