Portugese liefde

  • 500 g gemengde visfilet (zalm en kabeljauw)
  • 2 uien
  • 500 g tomaten
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 500 g aardappelen
  • ½ rode peper
  • 2 dl olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • fijn zeezout

Snijd de vis in grote stukken.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Was de peterselie en hak het fijn.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakken.
Leg in een pan eerst de uien, tomaten, paprika, knoflook en peterselie.
Verdeel de aardappelen over de groenten.
Leg de vis op de aardappelen.
Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd hem fijn.
Meng de olijfolie met de peper, wijn en zout naar smaak.
Verdeel het olijfmengsel over de vis, groenten en de aardappelen.
Laat de visschotel afgedekt in ca. 35 minuten gaar stoven.

Serveertip
Lekker met veldsla.

Bron: Smulweb

Terug