Geroosterde pompoen met gestoofde spitskool, kabeljauwfilet of eendenborst

Geroosterde pompoen met gestoofde spitskool

  • 1 stuk flespompoen
  • 400 g aardappels (roseval of rode)
  • 1 spitskool
  • 1 tijm
  • 50 g boter
 
  • olijfolie
  • 1 eetl. mosterd
  • 2 theel. grof zeezout
  • 4 stuks eendenborst
  • 4 stuks kabeljauwfilet

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de pompoen en snij hem in blokjes.
Halveer de aardappels.
Snij de spitskool heel fijn.
Snij de vetkant van de eendenborst in in een ruitpatroon, smeer deze daarna in met zeezout.
Meng de pompoenstukjes en de halve aardappels met wat olijfolie, tijm, zeezout en leg dit op een ovenplaat met een bakpapiertje eronder.
Plaats de ovenplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe de spitskool samen met een klein klontje boter en een lepeltje mosterd in een koekenpan en laat dit een kwartier garen op laag vuur.
Zet een pan op hoog vuur en leg de vetkant van de eendenborst hier in (5 minuten).
Draai nu het vuur lager, draai de eendenborst om en laat hem langzaam voor 6 à 7 minuten garen.
Of: leg de kabeljauwfilet in een ovenschaal met wat olijfolie, peper en zout.
Laat deze 10 minuten garen in de oven op 180 °C.
Verdeel de aardappels en pompoenstukjes over de borden, en leg hier een schepje spitskool naast.
Leg de eendenborst of kabeljauwfilet op de spitskool.

Bron: Verse Oogst

Terug