Poké bowl met gemengde groenten en zalm

Poké bowl met gemengde groenten en zalm

voor 2 personen

  • 200 broccoli
  • 250 g zalm
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 theel. limoensap bosuitjes
  • 100 g rijst
 
  • fleur de sel, zeezout
  • 3 sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • 20 g pistachenoten
  • 40 g alfalfa

Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.
Snijd de zalm in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
Was de komkommer en snijd (met een kaasschaaf) in de lengte in plakken.
Schil en snijd de avocado langs de pit in mooie plakken en druppel er ½ eetlepel limoensap over om verkleuren tegen te gaan.
Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Kook de broccoli in kokend water met zout in 5 minuten beetgaar, doe over in een zeef en schenk er koud water over om de broccoli snel te laten afkoelen.
Kook de rijst in kokend water met zout in 10 minuten gaar, doe over in een zeef en schenk er koud water over om de rijst snel af te laten koelen.
Roer intussen een marinade van de sojasaus, de rest van het limoensap en de sesamolie en wentel de blokjes zalm hier doorheen.
Schep de bosuiringen erdoor.
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan in 2 minuten knapperig bruin.
Hak ze grof.
Rol de komkommerplakken op.
Verdeel de rijst over 2 mooie kommen.
Schik hierover de broccoli, gemarineerde zalmblokjes, opgerolde komkommer en avocado.
Bestrooi het geheel met de pistachenoten en knip de alfalfa erboven fijn.

Bron: Verse Oogst

Terug