Poké bowl zalm - I

Poké bowl zalm

voor 3 porties

  • 3 theel. vers limoensap
  • 1 theel. rijstazijn
  • 4 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 150 g verse zalm, sushi kwaliteit
  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 1 theel. suiker
 
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. rijstazijn
  • 2 mini komkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theel. zwarte sesamzaadjes

Maak de ponzusaus door de limoensap, rijstazijn, sojasaus en sesamolie door elkaar te roeren.
Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en marineer de vis 15 minuten in 2 eetlepels van de ponzusaus.
Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met de rijstazijn, suiker en zout.
Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen.
Verdeel de zalm, edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover.
Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.

Bron: Conimex


Poké bowl zalm - II

Poké bowl zalm

voor 2 personen

  • 250 g verse zalmfilet
  • 1 avocado
  • 150 g rijst, sushi
  • 2 eetl. rijstazijn
  • ½ komkommer
  • sesamzaadjes
  • 175 g mango
  • 30 g alfalfa
 
    • saus
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. limoensap
  • chilivlokken naar smaak
  •  
    • marinade zalm
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. limoensap

Je kunt voor de poké bowl zowel gewone rijst als sushirijst gebruiken.
Snijd de zalm in blokjes, voeg de ingrediënten voor de marinade toe en bewaar zolang afgedekt in de koelkast.
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking en besprenkel daarna met wat rijstazijn.
Snijd de komkommer, mango en avocado in stukjes.

Poké bowl zalm
Poké bowl zalm
Poké bowl zalm

Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Verdeel de blokjes zalm, rijst, komkommer, avocado en mango over 2 kommen en verdeel dit in aparte vlakken.
Garneer de poke bowl wat alfalfa, limoen-mayo saus en sesamzaadjes.
Bekijk ook eens dit recept voor poke bowl met tonijn.

Terug