voor 3 porties
|
|
Maak de ponzusaus door de limoensap, rijstazijn, sojasaus en sesamolie door elkaar te roeren.
Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en marineer de vis 15 minuten in 2 eetl. van de ponzusaus.
Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met de rijstazijn, suiker en zout.
Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen.
Verdeel de zalm, edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover.
Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.
voor 2 personen
|
|
Je kunt voor de poké bowl zowel gewone rijst als sushirijst gebruiken.
Snijd de zalm in blokjes, voeg de ingrediënten voor de marinade toe en bewaar zolang afgedekt in de koelkast.
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking en besprenkel daarna met wat rijstazijn.
Snijd de komkommer, mango en avocado in stukjes.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Verdeel de blokjes zalm, rijst, komkommer, avocado en mango over 2 kommen en verdeel dit in aparte vlakken.
Garneer de poke bowl wat alfalfa, limoen-mayo saus en sesamzaadjes.
voor 2 personen
|
|
Rasp het stukje gemberwortel en snijd het teentje knoflook fijn.
Meng de sojasaus en de zonnebloemolie erdoorheen.
Voeg de zalmfilets toe, dek af en laat 10 minuten in de koelkast marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel goed af met koud water.
Meng een eetl. rijstazijn door de rijst.
Was de komkommer en snijd over de lengte in plakken met een kaasschaaf of rasp.
Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
Was de wortel en rasp hem grof.
Meng een eetl. rijstazijn en de sesamolie door de groente.
Verhit een koekenpan en bak de zalmfilets aan elke kant 3 minuten.
Verdeel de rijst over 2 kommen en verdeel de zalm, komkommer, radijs, wortel en edamameboontjes erover.
Bestrooi met zwart sesamzaad.
Variaties
Vervang zwart sesamzaad door gewoon sesamzaad en rooster even in een droge koekenpan.