Peultjes met zeeduivel in paprikasaus

Peultjes met zeeduivel in paprikasaus

  • ca. 400 - 600 g zeeduivel,
    de filet(s) in plakken gesneden
  • 400 - 600 g peultjes
    (schoongemaakt, ontdaan van pluimpje en steeltje)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • optioneel: wat reepjes geroosterde paprika
  • paprikasaus
  • scheutje olijf- of arachideolie

Verhit de olie in een wok of een kasserol (stevige gietijzeren pan).
Smoor de ui tot ze glazig is – probeer het niet te laten bruinen – en doe dan de knoflook erbij.
Doe de stukken vis erbij.
Schep om.
En blijf even omscheppen tot de stukken vis om en om wit zijn c.q. een beetje bruin worden.
Doe de paprikasaus erbij.
Schep om.
Doe de reepjes paprika erbij.
En tenslotte de peultjes.
Laat ze beetgaar worden.
Serveer.
(Wij eten het zonder rijst o.i.d.)

Opmerkingen
In plaats van zeeduivel kan natuurlijk elke stevige witte vis en zelfs grote garnalen of gamba.
De reepjes paprika hadden we over van deze salade met mojama.

Bron: Uit de keuken van MergenMetz, bovendien zonder hulp van Smaakvrienden gemaakt

Terug