Peterselieaardappelen met gepocheerde kabeljauw en hollandaisesaus

peterselieaardappelen (2K)

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 4 stukken kabeljauw (van elk 180 g)
  • 200 g verse spinazie
  • 2 eidooiers
  • 1 l visbouillon
  • 140 g boter
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetl. water
  • peper en zout

Kook de geschilde aardappelen voor 3/4e gaar.
Zet het laatste kwart het vuur uit, zo blijven de aardappelen gemakkelijker heel.
Breng intussen de visbouillon aan de kook en pocheer de kabeljauw 7 à 10 minuten, naargelang de dikte.
Spoel de spinazieblaadjes in ruim water en stoof ze kort in een eetlepel boter.
Breng op smaak met een snuifje zout.
Laat de boter smelten op een laag vuur en giet over in een kommetje zonder het witte bezinksel te laten meelopen.
Klop de eidooiers op met twee eetlepels water op een zacht vuur tot het schuimt.
Roer er de gesmolten boter onder wanneer het schuim stevig aanvoelt.
Hou twee eetlepels boter opzij voor de aardappelen.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Rol de aardappelen door de overgebleven boter en strooi er de gehakte peterselie over.

Tip
Om je saus zeker niet te laten aanbranden, kan je ze ook au bain-marie maken.

Bron: Patapas

Terug