Pepesan

Pepesan

voor 2 personen

  • 2 stukken vis (tilapia of mootjes makreelfilet)
  • citroensap
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. djahè
  • 2 eetl. olie
  • 400 g snijbonen

Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de sjalotjes, de knoflook en het stukje peper schoon en snijd dit heel fijn.
Houd 1 sjalot apart.
Meng 1 sjalot, de knoflook en peper met de helft van de laos, de helft van het gemberpoeder, de kerrie, en 1 eetlepel olie.
Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
Dep de vis met keukenpapier droog.
Leg ieder stuk vis op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het kruidenmengsel.
Vouw het folie goed dicht.
Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15 à 20 minuten gaar.
Was de snijbonen en snijd ze in stukjes.
Kook de snijbonen in 10 minuten gaar.
Fruit de overgebleven sjalot met de rest van de laos en gemberpoeder in de rest van de olie.
Bak de gare rijst even mee.
Geef de rijst en de snijbonen bij de vis.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug