Penne met prei, tomaat en garnalen

Penne met prei, tomaat en garnalen

voor 2 personen

  • 150 à 200 g volkoren penne
  • 200 g prei
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 eetl. olie
  • 2 theel. italiaanse keukenkruiden
  • 150 g Noorse garnalen
  • peper
  • 50 g verse light roomkaas met kruiden

Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de prei schoon en snijd dit in ringen.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Verwarm de olie en roerbak hierin de prei een paar minuten.
Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 2 minuten mee.
Roer de garnalen er door en warm ze mee.
Maak het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en wat peper.
Giet de penne af en schep de roomkaas er door.
Verwarm de pasta tot de roomkaas is gesmolten.
Geef de prei met garnalen er bij.

Roomkaas over? Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.

Bron: Voedingscentrum

Terug