Pasta met zeeduivel, garnalen en saffraansaus

voor 3 personen

  • 250 g fusilli1 tricolore
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 25 cl melk
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 (geroosterde) paprika, in reepjes
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 0,15 g sargolsaffraandraadjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 15 cl room (culinair)
  • ca. 200 g zeeduivel
    (kan vervangen worden door kabeljauw,
    andere witvis of zalm), in blokjes
  • 1 bakje jumbogarnalen gepeld & gekookt (125 g)
  • zwarte peper uit de molen of cayennepeper

In pan met dikke bodem boter laten smelten.
Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2 - 3 minuten zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren.
Al roerend ⅓ van melk erbij schenken en blijven roeren tot er een dikke, gebonden saus ontstaat.
Scheut voor scheut de rest van de melk toevoegen en blijven roeren tot de saus mooi glad is.
Bouillontablet oplossen in wat kokend water en met de saffraan en room toevoegen aan de saus.
Breng op smaak met peper.
Ui, geroosterde paprika en peterselie door saus roeren.
Deze saus kunt u een dag van tevoren maken.
Af laten koelen, afdekken en in de koelkast zetten.
Pasta in 10 minuten beetgaar koken in pan met ruim kokend water en wat zout.
Halverwege de kooktijd van de pasta de vis en garnalen door de saus scheppen - kan ook apart gebakken worden.
Pasta afgieten en door de saffraan-vissaus scheppen.
Serveer direct in voorverwarmde pastaborden.

Opmerking
1 Fusilli is de naam van een soort pasta in de vorm van een spiraal.

Bron: Saffraan, het heilzame kruid

Terug