Pasta met zalm, winterpostelein en mierikswortel

Pasta met zalm, winterpostelein en mierikswortel

  • 4 eetl. olijfolie + extra voor erover
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g soya cuisine
  • 400 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
 
  • 1 eetl. mierikswortelsaus of spread (potje)
  • 1 pak koelverse tagliatelle
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • zwarte peper uit de molen
  • optioneel, 1 eetl. kappertjes, uitgelekt

Breng een grote pan water aan de kook (voor de pasta) en voeg zout toe als het kookt.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg de postelein toe.
Laat al omscheppend slinken en schep dan uit de pan.
Zet de pan terug op het vuur, verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook 1 minuut.
Giet de wijn erbij en kook tot de helft in. roer de soya cuisine en de mierikswortel erdoor en verwarm de saus nog ca. 3 minuten.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de tagliatelle af en meng meteen door de knoflookroomsaus.
Schep de postelein en de zalm erdoor.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Draai met een grote vork mooie nestjes van de tagliatelle en leg ze op warme borden of een schaal.
Bestrooi naar wens met kappertjes en besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.

Bron: Ekoplaza

Terug