Pasta met gerookte zalm in whisky-roomsaus

  • 125 g gerookte Schotse zalm
  • 1½ dl whisky
  • 500 g spaghetti
  • l00 g feta
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. basillicum
  • 3 dl room
  • 2 eetl. verse koriander
  • zout
  • peper

Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water, 1 eetlepel olijfolie en wat zout.
Giet de spaghetti af en doe weer terug in de pan.
Voeg daarna 1 eetlepel olijfolie toe, roerde spaghetti even door en houd warm.
Breng de room en de whisky apart aan de kook, maar laat ze niet door koken.
Haal van het vuur en roer door elkaar tot een saus.
Snijd de geraakte zalm in smalle reepjes en roer deze door de whisky-roomsaus.
Voeg daarna wat peper toe.
Roer voor het serveren de verse koriander en basilicum door de whisky-roomsaus
Serveer de spaghetti met de saus erdoor geroerd en strooi als laatste de verkruimelde feta over het geheel.

Terug