Pasta met zalm en tomaten

  • 4 sjalotten
  • 2 knoflooktenen
  • halve bleekselderij
  • 1 kleine courgette
  • 8 ontvelde tomaten
  • 30 g verse gember
  • 1 bosje basilicum
  • 6 eetl. olijfolie
  • zout & verse peper
  • oregano
  • 5 cl witte wijn
  • 15 cl slagroom
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 500 g tagliatelle

Sjalotten klein snijden, bleekselderij en courgette schillen en in kleine blokjes snijden, tomaten in vieren snijden, gember schillen en basilicum in smalle reepjes snijden.
In een pan 3 eetlepels olijfolie doen en de sjalotjes er in aanbakken.
Courgette tomaten en bleekselderij erbij doen en knoflook en gember uitpersen en erbij doen.
Voeg peper en zout en oregano toe en laat met deksel op de pan 20 minuten pruttelen.
Deksel eraf nemen en de tomaten met een vork klein maken, nog 2 minuten laten pruttelen, room erbij doen samen met de basilicum.
In een tweede pan de zalmfilet in 3 eetlepels olijfolie aan beide kanten snel aanbraden, zo dat er een korstje ontstaat en de vis van binnen nog een beetje rauw is.
Peper en zout op de vis doen en uit de pan nemen.
Maak met een vork de vis klein en voeg deze bij de groentemassa.
Laat nog 5 minuten pruttelen.
De tagliatelle beetgaar koken, en met de tomaten groenten vis serveren.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug