Pasta met tonijn in champignonroomsaus

Pasta met tonijn in champignonroomsaus
Pasta met tonijn in champignonroomsaus

voor 2 à 3 personen

  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g fusilli, of andere pasta
  • 160 g tonijn, 1 blikje
  • 50 g rucola
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
 
  • 1 sjalot of ui
  • 1 groente bouillonblokje
  • ½ citroen (sap)
  • 1 eetl. bloem
  • 12½ cl kookroom

Kook in een pan met ruim water cde pasta al dente in 10 minuten.
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in partjes of plakjes en snipper een sjalot of ui.
Snijd tevens de knoflook fijn.
Fruit de sjalot een minuutje aan in olijfolie of boter en voeg vervolgens de champignons toe.
Bak al omscheppend op middelhoog vuur tot de champignons lekker gebakken zijn.
Voeg het laatste minuutje de knoflook toe.
Zet het vuur laag en voeg de bloem toe.
Bak al omscheppend een klein minuutje mee totdat de bloem is opgenomen.
Voeg nu ongeveer 10 cl warm water toe en een verkruimeld groente bouillonblokje.
Roer door elkaar tot het tegen de kook is.
Voeg nu ook de kookroom toe en roer goed door elkaar zodat de saus mooi wat gebonden is.
Voeg tot slot de tonijn toe en het sap van een halve citroen.
Laat pruttelen tot de gewenste dikte.
Giet de pasta af en voeg deze ook toe.
Voeg tot slot de gesneden lente-ui toe en de rucola.
Meng goed door elkaar en serveer direct!

Bron: Smaakmenutie

Terug