Pasta met prei en makreel

  • 1 gerookte makreel
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • olijfolie
  • 2 smaaktomaten, in stukken
  • 3 eetl. witte wijn
  • vleugje rode peper
  • 400 à 500 g korte pasta (penne, fusilli)

Haal het makreelvlees van de graat en snijd het in stukjes.
Controleer op graatjes.
Snijd de prei in heel, heel dunne plakjes; gebruik alleen het wit en het lichtgroen.
Fruit de knoflook in een scheutje olijfolie tot hij kleurt.
Doe er tomaat bij en bak even tot hij zacht wordt.
Voeg de prei, witte wijn, zout en rode peper toe, sluit de pan en laat op halfhoog vuur precies 3 minuten garen.
Draai dan het vuur uit en haal het deksel van de pan.
Kook de pasta al dente in water met zout.
Giet af en meng met de saus en de makreel.

Bron: Onno Kleyn

Terug