Pasta marinara met gestoofde courgette

Pasta marinara met gestoofde courgette

voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
 
  • oregano
  • 150 g volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 100 gr visfilet
  • 150 g fruit de mer, zeevruchten, bakje
  • 8 blaadjes basilicum

Maak de groente schoon.
Snijd de courgettes in halve plakken, de ui en knoflook in snippers en de bosui in ringen.
Fruit de ui en de helft van de knoflook in de olie glazig.
Voeg de tomatenblokjes en wat oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de margarine en stoof hierin de courgettes en de rest van de knoflook in ca. 5 minuten gaar.
Verdeel de visfilet in stukjes en bestrooi ze met wat peper.
Roer de bosui, de stukjes vis en de zeevruchten door de tomatensaus en laat dit een paar minuten tegen de kook aan gaar worden.
Laat de pasta uitlekken, schep de saus erdoor en strooi er de kleingesneden basilicum over.
Geef de courgettes erbij.

Tomatenblokjes over?

Bron: Voedingscentrum

Terug