Pasta marinara

Pasta marinara

voor 2 personen

  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 100 g volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
  • 50 g garnalen
  • 6 blaadjes basilicum

Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de knoflook klein.
Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat, peper en een beetje zout toe.
Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
Kook intussen de pasta in ruim water gaar.
Laat de pasta uitlekken.
Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
Maak op smaak met kleingesneden basilicum.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht roergebakken reepjes biefstuk, sperziebonensalade en stokbrood.

Garnalen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug