Pasta met makreel en tomaat

Pasta met makreel en tomaat

voor 2 personen

  • 250 g broccoli
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
 
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 g volkoren pasta
  • 150 g gerookte makreel met peper

Maak de broccoli schoon.
Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
Was de basilicum en knip het grof.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 15 minuten zacht koken.
Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste 2 minuten de broccoli mee.
Verdeel de makreel in stukjes.
Meng de makreel door de saus.
Giet de pasta met broccoli af en meng de saus en de basilicum erdoor.

Broccoli over?

Bron: Voedingscentrum

Terug