Pasta met garnalen en shiitake - I

voor 2 personen

  • 150 g dunne volkoren spaghetti
  • 100 g shiitake
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 g (Hollandse) garnalen
  • 1 eetl. droge sherry of cognac
  • 5 cl visbouillon (tablet)
  • 5 cl kookroom light

Kook de spaghetti in ruim water gaar.
Maak de shiitakes schoon en snijd ze in reepjes.
Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje heel fijn.
Was de peterselie en knip het kruid klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze enkele minuten mee.
Bak de garnalen 1 minuut mee.
Blus dit af met de sherry of cognac en voeg de bouillon en room toe.
Breng het geheel aan de kook en maak op smaak met peper en een beetje zout.
Laat de gare pasta uitlekken en schep het door het garnalenmengsel.
Strooi de peterselie er over.

Bron: Voedingscentrum


Pasta met garnalen en shiitake - II

Pasta met garnalen en shiitake

voor 2 personen

  • 200 g shii-take
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 400 g snijbonen
  • 150 à 200 g dunne volkoren spaghetti
 
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g (Hollandse) garnalen
  • 2 eetl. kookroom light
  • 5 cl halfvolle melk
  • peper

Maak de shii-takes schoon en snijd ze in reepjes.
Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje heel fijn.
Was de peterselie en knip het kruid klein.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes.
Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze enkele minuten mee.
Bak de garnalen 1 minuut mee.
Voeg de room en de melk toe.
Breng het geheel aan de kook en maak op smaak met wat peper.
Laat de gare pasta uitlekken en schep het door het garnalenmengsel.
Geef de snijbonen erbij.
Strooi de peterselie erover.

Garnalen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug