Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

voor 2 à 3 personen

  • 160 g penne, of andere pasta
  • 200 g garnalen
  • 200 à 250 g ricotta
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 40 g rucola
 
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel. chilipeper of vlokken
  • 1 theel. gedroogde basilicum

Kook de penne of andere pasta in 10 à 11 minuten al dente.

Pasta met garnalen in roomsaus

Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en hak tomaatjes fijn (even uit laten lekken).
Rasp ook alvast de Parmezaanse kaas.
Doe een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook samen met de garnalen 2 minuten aan op middelhoog vuur.
Haal de garnalen uit de pan en zet even weg.
Als er wat knoflook mee gaat is dat geen probleem.
Voeg nu de fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe en bak een minuutje mee.
Voeg nu de ricotta toe en roer goed door het geheel tot het gesmolten is.
Voeg nu ook de geraspte Parmezaanse kaas toe en de basilicum.
Goed roeren.
Naar smaak voeg je chilipeper toe (ongeveer 1 theelepel).
Doe de garnalen weer terug in de pan samen met de gekookte pasta.
Laat nog even een minuutje met elkaar vermengen.
Serveer met rucola.
Die kan je eventueel een minuutje meekoken, maar ook gewoon los serveren en door het gerecht mengen op het bord.
Naar smaak extra peper en Parmezaanse kaas toevoegen.

Bron: Smaakmenutie

Terug