Pasta met garnalen en knoflook-botersaus

Pasta met garnalen en knoflook-botersaus

voor 4 - 5 personen

  • 350 g linguine of andere pasta
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 g rauwe, gepelde garnalen
  • 120 g roomboter
  • mespuntje cayennepeper
  • 2 handjes rucola
  • 1 handje gehakte verse peterselie + extra
  • sap van ½ citroen
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas + extra

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Verhit intussen 30 gram van de boter in een grote hapjespan en fruit hierin de knoflook een minuut aan.
Kruid de garnalen met de cayennepeper en wat zout en bak ze in de boter tot ze roze en gaar zijn.
Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
Laat de boter zachtjes smelten zonder bruin te worden.
Voeg de gekookte pasta, het citroensap, geraspte kaas, peterselie en rucola toe.
Hussel alles goed door elkaar tot de rucola begint te slinken.
Verdeel de pasta over vier borden en garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Tip
Hou je van een beetje pit? Voeg dan een halve theelepel chilivlokken toe aan de garnalen als je ze gaat bakken.

Bron: LoveMyFood

Terug