Pasta met garnalen

Pasta met garnalen

  • 3 verse tomaten
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 dl garnalen- of visfond
  • vleugje cayennepeper
  • handjevol fijngehakte peterselie
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 400 g tagliolini of spaghetti

Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te houden en het vel eraf te trekken.
Verwijder vocht en zaadjes en snij ze in stukjes.
Fruit de knoflook licht aan in de olijfolie.
Voeg voor hij begint te kleuren de fond toe en laat een minuut of vijf op halfhoog vuur wat indampen.
Doe er dan de tomaat en de peterselie bij en sudder nog vijf minuten.
Breng op smaak met zout en een minivleugje cayennepeper.
Draai het vuur uit.
Kook de pasta in veel water met voldoende zout al dente en giet af.
Draai tegen het einde van de kooktijd het vuur weer aan onder de saus.
Doe pasta en garnalen in de koekenpan bij de saus, meng en eet.

Bron: Onno Kleyn

Terug