voor 3 à 4 personen
|
|
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur.
Bak de spekblokjes 2 minuten.
Voeg toe: gamba’s, asperges en knoflook en bak 3 minuten mee.
Rasp intussen de schil van een ½ limoen.
Breng het gambamengsel op smaak met zout en peper.
Breng intussen ruim water met zout aan de kook.
Kook de pasta met de haricots verts in 4 minuten gaar.
Giet af, maar houd een paar eetlepels pastawater achter.
Roer de mascarpone, de witte wijn, geraspte limoenschil en pastawater door het pasta-haricotsmengsel.
Verdeel de pasta over de voorverwarmde pastaborden.
Schep het gambamengsel erop.
Garneer met de bieslook.
Serveer met een groene salade.
Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall