Pasta met gamba's en groene asperges

Pasta met gamba's en groene asperges

voor 3 à 4 personen

  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 16 gamba’s met stukje staart (= 175 g), gepeld en rauw
  • 225 g groene asperges, in stukjes van 4 cm
  • 1 grote teen knoflook, fijn geperst
  • 1 limoen
  • zout
 
  • versgemalen peper
  • 1 bakje verse pasta tagliolini bicolore
  • 150 g haricots verts, afgehaald
  • 100 g mascarpone
  • 5 cl witte wijn, Matahiwi chardonnay
  • 2 eetl. bieslook, fijn geknipt

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur.
Bak de spekblokjes 2 minuten.
Voeg toe: gamba’s, asperges en knoflook en bak 3 minuten mee.
Rasp intussen de schil van een ½ limoen.
Breng het gambamengsel op smaak met zout en peper.
Breng intussen ruim water met zout aan de kook.
Kook de pasta met de haricots verts in 4 minuten gaar.
Giet af, maar houd een paar eetlepels pastawater achter.
Roer de mascarpone, de witte wijn, geraspte limoenschil en pastawater door het pasta-haricotsmengsel.
Verdeel de pasta over de voorverwarmde pastaborden.
Schep het gambamengsel erop.
Garneer met de bieslook.
Serveer met een groene salade.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug