Pasta met ei en kappertjes

Pasta met ei en kappertjes

  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 ansjovisfileetjes
  • 6 eetl. olijfolie extra vergine
 
  • handvol gehakte peterselie
  • 50 g kappertjes, uitgelekt
  • 400 g korte pasta zoals penne

Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Hak ze fijn en strooi er wat fijn zout over.
Bak de knoflook met de ansjovis zachtjes in de olijfolie tot de vis uit elkaar valt.
Help daarbij met een spatel.
Gooi de knoflook weg en voeg de peterselie en kappertjes toe.
Meng en draai het vuur uit.
Kook de pasta al dente in ruim water met zout (ik neem 10 gram per liter, zoals de Italianen).
Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af.
Meng snel op laag vuur met de olie en de kappertjes in de pan.
Voeg een drupje van het bewaarde kookwater toe om het nét vochtig te houden.
Bekroon met het gehakte ei.
Roer niet maar serveer meteen.

Bron: Onno Kleyn

Terug