Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

voor 2 personen

  • 160 g tagliatelle
  • 150 g gerookte zalm
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
 
  • 1 kleine broccoli
  • 2 theel. grove mosterd
  • 20 cl kookroom
  • verse dille

Neem een ruime pan met water en kook de tagliatelle in 10 minuten al dente.
Snijd ondertussen kleine roosjes van de broccoli.
Na 6 à 7 minuten voeg je in dezelfde pan waar de pasta in kookt de broccoliroosjes toe en kook je die de laatste 3 minuten mee.

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Snipper ook de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
Fruit ondertussen in een koekenpan de sjalotjes en knoflook even aan.
Voeg vervolgens de kookroom toe.
Breng het tegen de kook en voeg roer de mosterd door het geheel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en een handje fijngehakte dille.
Snijd de gerookte zalm in stukjes (of gebruik zalmsnippers).
Voeg tevens toe aan het geheel.
Giet de broccoli en tagliatelle af en voeg toe aan de saus.
Meng alles nog even grondig door elkaar en klaar is kees!

Bron: Smaakmenutie

Terug