Paprikavis uit de oven

  • 200 g kleine champignons
  • 2 eetl. roomboter
  • 4 x 150 g snoekbaarsfilet, zie opmerking
  • 10 cl zure room
  • 10 cl crème fraîche
  • 1 gulle eetl. paprikapoeder
  • 30 g bloem

Zet de oven aan op 200 °C.
Poets of was de champignonnetjes schoon, droog en sauteer een minuut of 3 in een lepel boter.
Bestrooi met zout.
Zout de visfilets goed.
Roer de beide romen los met de paprika, bloem en wat zout.
Vet een ovenschaal in met boter en leg de filets erin, met de champignons.
Bedek met saus en zet 15 minuten in de oven.
Bestuif als je wilt nog met wat paprika voor het serveren.
Erbij: met boter omgeschudde Hongaarse noedels of, bij gebrek daaraan, Italiaanse tagliatelle.

Opmerking
Vervang de snoekbaars als het moet door een andere witvis, kabeljauw, schelvis.

Bron: Onno Kleyn

Terug