Paprikapasta met vis

Paprikapasta met vis

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 3 eetl. (olijf)olie
  • 1 à 2 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenblokjes
  • 200 g pangasiusfilet
  • 1 kleine courgette
  • 150 - 200 g volkoren spaghetti
  • peper

Maak de ui en de paprika’s schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3 à 4 minuten.
Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
Was de courgette en schaaf hem met een (kaas)schaaf schuin in plakken.
Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4 à 6 minuten tot ze mooie bruine strepen hebben.
Keer ze halverwege.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en bruin.
Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een saus.
Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus.
Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.

Tomatenblokjes over?

Bron: Voedingscentrum

Terug