Paprika-dragonsaus bij kabeljauw

Paprika-dragonsaus bij kabeljauw

  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 3 rode paprika’s, in stukjes
  • 6 eetl. olijfolie
  • 75 ml witte wijn
  • 1 afgestreken theel. suiker
  • 1 eetl. gehakte dragonblaadjes (of 2 theel. gedroogde)
  • 4 x 150 g kabeljauwfilet van de rug

Zout de stukken vis goed; hij is bijna altijd te flauw.
Laat minstens een kwartier staan.
Doe ui, knoflook, paprika’s in een braadpan met 3 eetlepels olijfolie.
Voeg de wijn, de suiker en wat zout toe, sluit het deksel en laat zachtjes smoren tot alles zacht is, in circa 20 minuten.
Roer tussentijds eens een keer om.
Doe alles in een mengbeker en pureer met de staafmixer.
Voeg precies genoeg water toe om het sauzig te maken.
Giet terug in de pan of, beter, wrijf de saus door een zeef.
Voeg de dragon toe en breng op smaak met misschien nog wat zout en zwarte of chilipeper.
Bak de kabeljauw in weer wat olijfolie op niet te hoog vuur net aan gaar in zo’n 5 minuten; draai maar één keer om. Serveer met de saus en een gekookt aardappeltje.

Bron: Onno Kleyn

Terug