Papillot met dorade, citroen en basilicum

papillot_dorade (3K)

  • 600 g dorade filet
  • 1 dl witte wijn
  • 4 eetl. vloeibare boter
  • 4 theel. gehakte basilicum
  • 1 citroen in schijfjes gesneden
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 100 g fijngesneden ui

Voeg de basilicum bij de witte wijn.
Smeer stukken aluminium papier in met de vloeibare boter.
Leg de stukken vis op de stukken aluminiumfolie.
Kruid ze met peper en zout.
Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
Giet de wijn over de vis, voeg de tomaten, fijngesneden ui en een citroenschijfje toe.
Plooi de folie zorgvuldig toe tot een klein pakketje en gaar kort op een hete grill of bbq (7 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).

Bron: Solo

Terug