Gebakken pangasius met wortelpuree

Gebakken pangasius met wortelpuree

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 500 g winterwortel
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. komijn (djinten)
  • peper
  • 1 theel. kaneel
  • 2 eetl. bloem
  • 2 pangasius- of tilapiafilets
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 3 takjes peterselie

Maak de ui en de wortels schoon.
Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
Kook de krieltjes in weinig water in 10 minuten gaar.
Stamp de groente tot een smeuïge puree.
Meng het volkorenmeel met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
Bestrooi de visfilets met peper en wentel de vis door het meelmengsel.
Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Was de peterselie en knip het klein.
Meng de peterselie door de krieltjes.
Geef de wortelpuree en de krieltjes bij de vis.

Vis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug