Roerbak van pangasius en paprika

  • 500 g pangasiusfilet
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g zwarte olijven
  • ½ citroen
  • 1 eetl. chilipoeder
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Pangasiusfilet in stukken snijden (ongeveer 3 cm) en flink pittig kruiden met zout, peper en chilipoeder.
Snijd de ui in dunne ringen en de paprika's in reepjes.
Roerbak deze in hete olijfolie al roerend beetgaar.
Olijven (gehalveerd en pitloos) samen met de gekruide vis er doorheen scheppen en nog een paar minuten roerbakken.
Wees voorzichtig met het omscheppen, anders trek je de vis kapot.
Pers de citroen boven de pan uit (zeef ertussen, anders loop je kans op citroenpitten in de maaltijd) en daarna naar smaak peterselie (fijngehakt) er doorheen scheppen.
Nog heel even doorwarmen.
Kan gegeten worden met pasta, rijst of couscous, met een salade van komkommer en dille.

Bron: PM3 Receptensite

Terug