Pangasius met amandelchermoula en tomatensaus

Pangasius met amandelchermoula en tomatensaus

voor 2 personen

  • 8 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • handje gepelde, ongezouten amandelen, 25 g
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olie
 
  • 2 pangasius- of tilapiafilets
  • 1 (rode) ui
  • 2 theel. komijnzaad
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 300 g snijbonen
  • ΒΌ bouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous

Was de kruiden.
Pel de knoflook.
Pureer de helft van de koriander, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olie, chilipepertje, amandelen, citroensap en munt met een staafmixer of keukenmachine tot een glad mengsel.
Bestrijk de stukken vis met deze chermoula.
Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Pel de ui en snijd hem klein.
Fruit de ui met het komijnzaad in de overgebleven lepel olie glazig.
Pers het andere teentje knoflook er boven uit.
Voeg de tomaten en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
Leg de vis met de chermoula in de tomatensaus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
Breng 25 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Doe de couscous in een pan en schenk de bouillon erover.
Roer met een vork goed door en laat de couscous 5 minuten afgedekt wellen.
Strooi de rest van de klein geknipte koriander over de couscous en de vis en geef de snijbonen erbij.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug