Taartje met gerookte paling, nieuwe aardappels, zoete appels en een ei

Tartellet d'Anguille fume, pommes de terre nouveau et pommes doux accompagne par un oeuf

Eieren pocheren

Dit gaat het beste in een kleine steelpan van ca. 10 cm. hoog en 10 cm doorsnede.
Vul het pannetje voor ⅔ met water, voeg 1/4 theelepel zout en 1 eetlepel natuurazijn toe.
Breng het water tegen de kook aan.
Breek elk te pocheren, vers, ijskoud ei in een kopje zodat ze direct na elkaar gepocheerd kunnen worden.
Roer met een garde met de klok mee door het water zodat een draaikolk ontstaat.
Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.
Draai de steel van de pan zachtjes tegen de klok in zodat de draaikolk wegzakt.
Het ei 4 tot 4½ minuten pocheren.
Schep het ei met een schuimspaan voorzichtig op een stuk keukenpapier.
Pocheer nu het volgende ei.
Modelleer de gepocheerde eieren eventueel door het eiwit wat bij te knippen.
3 Kwartier koken.

Terug