Paling in 't lentegroen

Paling in 't lentegroen

  • 1 kg paling (gestroopt en schoongemaakt)
  • 2 grote sjalotten
  • 1 teentje look
  • 100 g spinazie
  • 2 bussels kervel
  • ½ bussel platte peterselie
  • 1 bussel munt
 
  • 8 blaadjes zuring
  • enkele takjes marjolein (of salie)
  • 30 cl witte wijn
  • 50 cl visfumet
  • boter
  • peper & zout

Spoel de verse palingen schoon onder stromend water.
Wrijf met je vinger doorheen de buikholte om restjes bloed te verwijderen.
Pel de sjalotten en snipper ze zeer jn.
Pel de look en plet de teen tot pulp.
Gebruik hiervoor het lemmet van je koksmes,
en als je daar niet zo handig in bent, dan is er nog altijd de vertrouwde lookpers.
Zet een ruime hoge pan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
Stoof de snippers sjalot samen met de lookpulp in de bruisende boter.
Snij elke paling in moten van zo’n 7 centimeter.
Het dunne staartstukje gebruiken we niet.
Doe de stukken paling in de pan en laat ze even stoven in de sjalotjes.
Schenk de witte wijn erbij en laat de wrange alcoholsmaak er uitpruttelen.
Giet ook de bij de paling en laat het visgerecht 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
Serveer met frietjes, bruin brood of gekookte aardappelen.

Bron: Jeroen Meus
Gepubliceerd door: Verse Oogst

Terug