Paling met laurier

paling (1K)

  • 1 kg bakpaling, schoongemaakt
  • verse, jonge laurierblaadjes
  • citroensap en zout / peper of lemonpepper
  • boter
  • olijfolie
  • 1 thee. arrowroot of maizena

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de paling in mootjes van ca. 6 cm, sprenkel er citroensap op en strooi er zout en ruim vers gemalen peper over, laat ½ uur intrekken.
Leg een laagje palingmoten in een ovenvaste schaal en strooi er laurierblaadjes over, hierop weer een laag paling en daarover weer wat laurier, herhaal dit tot de paling op is.
Sprenkel er wat olijfolie over en leg hier en daar een mespuntje boter.
Zet de schaal ca. 45 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de paling.
Roer de arrowroot los met een klein beetje koud water.
Neem de paling uit de schaal, houd ze warm, zeef het braadvocht in een steelpan, breng het aan de kook en bind het met de aangemaakte arrowroot.
Maak de ovenschaal schoon, leg de paling er weer in en schenk de saus erover.
Serveer met gebakken aardappelen en een groene salade.

Receptuur: Antonio Carluccio

Terug