Paella met vis

Paella met vis

  • 1¼ 1 vis- of kippenbouillon
  • theel. saffraandraadjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 400 g paellarijst
  • 10 cl witte wijn
  • 400 g kabeljauw. in blokjes van ca. 3 cm
  • 2 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 200 g groene asperges of
    sperziebonen, in stukjes of doperwten
  • 250 g reuzengarnalen
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 citroenen, in partjes

Verwarm de bouillon met clé saffraan-draadjes.
Verhit de olijfolie in een paella- of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de paprikablokjes 2 - 3 minuten.
Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
Giet di wijn erbij en laat deze verdampen.
Schenk 50 cl bouillon erbij en kook zachtjes tot deze door de rijst is opgenomen.
Voeg de kabeljauw, tomaten, asperges en nog 50 cl bouillon toe en kook zachtjes onder af en toe roeren circa 10 minuten tot de rijst en groenten beetgaar zijn.
Voeg zo nodig extra bouillon toe.
Schep de laatste 3 minuten de reuzengarnalen erdoor.
Serveer de paella in de pan.
bestrooid met peterselie.
Zet de citroenpartjes erin.

Tips
Gebruik in plaats van paellarijst gele rijst. arborio- of risottorijst. Kook risottorijst iets korter.
Voeg 24 mosselen in de schelp extra toe en kook ze 3 - 4 minuten mee tot de schelpen open zijn.

Bron: Spar

Terug