Padang Sambalmie met visreepjes

sambalmie (1K)

  • 350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of roodbaars)
  • 800 g bahmigroentenpakket
  • ketjap manis
  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • sambal oelek
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Snijd de visfilet in brede reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de bahmigroenten en 2 - 3 eetlepels sambal (hoe meer hoe pittiger) 5 minuten.
Schuif de groenten naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt
Leg de visreepjes daarin en wok ze 3 minuten.
Schep vervolgens de uitgelekte mie en de ketjap manis naar smaak (ca. 6 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden.

Op tafel
Zet seroendeng, sambal badjak, atjar tjampoer en kroepoek-hot op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
In plaats van visfilet kun je rauwe garnalen of tofublokjes gebruiken.
Voeg eventueel een paar druppels citroensap toe en bestrooi de padang sambalmie met verse bieslook.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug