Pad Thai met rijstnoedels

Pad Thai met rijstnoedels

voor 2 porties

  • 112 g rijstnoedels 5 mm, 2 blokken
  • 100 g garnalen
  • 125 g taugĂ©
  • 3 lente-uitjes
  • 1 paksoi
 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 limoen
  • 1 flesje woksaus soja sesam
  • 2 eetl. wokolie

Snijd de paksoi in reepjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Pers de knoflook en klust een ei.
Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit 1 eetlepel wokolie in een wokpan en wok hierin de lente-ui en knoflook ongeveer 30 seconden.
Voeg het ei toe en roer alles door elkaar tot het ei is gestold.
Voeg de garnalen, paksoi en de tauge toe en roerbak voor 3 minuten.
Zet het vuur laag, voeg de woksaus en 1 eetlepel limoensap toe en meng goed door.
Voeg dan de rijstnoedels toe en verwarm het geheel nog even goed.

Serveertip
Serveer met gehakte pinda's en voeg extra limoensap toe naar smaak.

Bron: Conimex

Terug