Pad Thai

Pad Thai

  • 100 g fettuccine noedels
  • 6 cl arachideolie
  • 1 tot 4 eetl. tamarindepasta
  • 8 cl vissaus (nam pla)
  • 8 cl honing
  • 2 eetl. rijstazijn
  • ½ theel. rode pepervlokken, of naar smaak
  • 25 g lente-ui
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 eieren
  • 1 kleine Chinese kool, versnipperd
  • 100 g taugé
  • 250 g gepelde garnalen, geperste tofu of een combinatie
  • 60 g gebrande pindas, gehakt
  • 60 g gehakte verse koriander
  • 2 limoenen, in vieren

Doe de noedels in een grote kom en voeg kokend water toe.
Laat de noedels tot ze geworden zacht zijn; controleer om de 5 minuten of zo om ervoor te zorgen dat ze niet te zacht worden.
Giet af, druip een eetlepel olie erover tegen het plakken en zet opzij.
Doe ondertussen 1 eetlepel tamarindepasta, de vissaus, honing en azijn in een kleine pan op een middelmatige vuur en laat het pruttelen.
Proef, voeg eventueel meer tamarindepasta toe.
Het zou pikant moeten zijn, maar niet onaangenaam zuur.
Roer de rode pepervlokken erbij en zet het opzij.
Doe de resterende 3 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelmatige hitte; wanneer de olie schuimt voeg je de lente-ui en knoflook toe en bak voor ongeveer een minuut.
Voeg de eieren toe in de pan; zodra ze beginnen te stollen roer je ze tot het klaar is.
Voeg de kool en taugé toe en blijf koken totdat kool begint te verwelken, voeg dan de garnalen of tofu (of beide) toe.
Wanneer de garnalen roze worden en tofu begint te bruinen voeg je de gedroogde noedels toe.
Schud alles door elkaar en bedek het met de tamarindesaus om het goed te combineren.
Wanneer de noedels op temperatuur zijn dien je het gerecht op en strooi je de gehakte pinda's erover garneer je het met koriander en de limoenpartjes.

Bron: Cooking New York Times

Terug