Pad Thai - I

Pad Thai

  • 100 g fettuccine noedels
  • 6 cl arachideolie
  • 1 tot 4 eetl. tamarindepasta
  • 8 cl vissaus, nam pla
  • 8 cl honing
  • 2 eetl. rijstazijn
  • ½ theel. rode pepervlokken, of naar smaak
  • 25 g lente-ui
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 eieren
  • 1 kleine Chinese kool, versnipperd
  • 100 g taugé
  • 250 g gepelde garnalen, geperste tofu of een combinatie
  • 60 g gebrande pindas, gehakt
  • 60 g gehakte verse koriander
  • 2 limoenen, in vieren

Doe de noedels in een grote kom en voeg kokend water toe.
Laat de noedels tot ze geworden zacht zijn; controleer om de 5 minuten of zo om ervoor te zorgen dat ze niet te zacht worden.
Giet af, druip een eetlepel olie erover tegen het plakken en zet opzij.
Doe ondertussen 1 eetlepel tamarindepasta, de vissaus, honing en azijn in een kleine pan op een middelmatige vuur en laat het pruttelen.
Proef, voeg eventueel meer tamarindepasta toe.
Het zou pikant moeten zijn, maar niet onaangenaam zuur.
Roer de rode pepervlokken erbij en zet het opzij.
Doe de resterende 3 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelmatige hitte; wanneer de olie schuimt voeg je de lente-ui en knoflook toe en bak voor ongeveer een minuut.
Voeg de eieren toe in de pan; zodra ze beginnen te stollen roer je ze tot het klaar is.
Voeg de kool en taugé toe en blijf koken totdat kool begint te verwelken, voeg dan de garnalen of tofu (of beide) toe.
Wanneer de garnalen roze worden en tofu begint te bruinen voeg je de gedroogde noedels toe.
Schud alles door elkaar en bedek het met de tamarindesaus om het goed te combineren.
Wanneer de noedels op temperatuur zijn dien je het gerecht op en strooi je de gehakte pinda's erover garneer je het met koriander en de limoenpartjes.

Bron: Cooking New York Times


Pad Thai - II

Pad Thai

voor 2 porties

  • 3 lente-uitjes, 45 g
  • 1 pakje Conimex Thaise Pad Thai
  • 1 ei
 
  • 2 eetl. olie
  • 125 g taugé
  • 100 g gepelde rauwe tijgergarnalen

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Kook de rijstnoedels in ruim kokend water in 6 minuten gaar.
Roer af en toe door met een vork.
Giet de rijstnoedels dan af en spoel ze koud onder stromend water
Laat goed uitlekken.
Breek intussen het ei boven een kom en klop het met 1 eetlepel water met een garde los.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van het ei.
Neem de omelet uit de pan, rol hem op en snijd hem in dunne rolletjes.
Houd ze apart.
Zet dezelfde koekenpan terug op het vuur en verhit nogmaals 1 eetlepel olie.
Laat de olie goed heet worden en bak vervolgens de garnalen aan beide kanten kort.
Voeg de taugé, de lente-uitjes en de sausmix uit het pakje Thaise Pad Thai toe en bak dit nog 1 - 2 minuten mee.
Voeg de rijstnoedels en de omeletreepjes toe en warm het geheel al omscheppen nog even goed door.
Verdeel het gerecht over borden en strooi de pinda’s uit het pakje Thaise Pad Thai erover.

Serveertip
Serveer met gehakte verse koriander, limoenpartjes en ringetjes rode peper.

Variaties
Vervang de garnalen ook eens door kipfilet of tofu.

Bron: Conimex

Terug