Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

voor 2 personen

  • 300 g zalm(haas)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine of een ½ broccoli in kleine roosjes
  • 1 rode ui
  • een paar radijsjes
  • sesamzaad, optioneel
 
    • voor de teriyakisaus
  • 8 cl sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl. (bruine) suiker
  • 1 eetl. maizena
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 theel. sesamoli, optioneel

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 à 190 °C.
Gewone oven op circa 200 °C.
Begin met de saus.
Doe de sojasaus en 8 cl water in een steelpannetje en warm op (niet laten koken).
Voeg de (bruine) suiker, uitgeperste knoflook, gembersiroop en sesamolie toe.
Meng goed door elkaar.
Doe de maizena in een kommetje en voeg een scheutje water toe.
Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is.
Laat rustig pruttelen.
Snijd ondertussen de rode en gele paprika in kleine blokjes.
Snijd tevens de broccoli in kleine roosjes.
Snijd de rode ui ook in stukjes, maar wel wat grover.
De radijsjes snijd je in schijfjes of blokjes.
Doe alle gesneden groenten in een kom en besprenkel met (olijf)olie.
Hussel alles even door elkaar.

Ovenschotel zalm met teriyakisaus
Ovenschotel zalm met teriyakisaus
Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Leg de zalm in het midden van een grote ovenschaal.
En verspreid de gesneden groenten rondom de zalm.
Giet de teriyakisaus over de zalm en de groenten zodat alles bedekt is.
Plaats nu circa 20 minuten (misschien wat langer, ligt aan je oven) in de oven.
Hussel de groenten halverwege een keertje om.
Serveer direct.
Giet de teriyakisaus uit de ovenschaal over het gerecht.

Bron: Smaakmenutie

Terug