Ovenschotel van vis met wortel en aardappelpuree

Ovenschotel van vis met wortel en aardappelpuree

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 500 g, (winter)wortelen
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ± 15 cl halfvolle melk
 
  • enkele takjes dille, verse of diepvries
  • peper
  • nootmuskaat
  • 200 g koolvisfilet

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Warm de oven voor op 180 °C.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
Fruit de sjalot in de margarine en voeg de wortel toe.
Stoof de wortel 5 minuten mee.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met hete melk, de helft van de dille, peper en nootmuskaat een puree van.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
Schep de wortelen in een ovenvaste schaal en leg de vis erop.
Strooi de rest van de dille er over.
Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Verse kruiden

Bron: Voedingscentrum

Terug