Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

voor 2 à 3 personen

  • 250 g kabeljauw(haas)
  • 150 g tagliatelle, 75 g p.p.
  • 350 g tomato frito, gepureerde tomaat, 1 pakje
  • 5 à 6 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
 
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 rode peper, optioneel
  • peterselie, optioneel

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 °C.
Snijd de sjalotjes, knoflook en ansjovisfilets fijn.
Neem een ruime (koeken)pan waar een deksel op kan en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis in een goede scheut olijfolie enkele minuutjes aan.
Regelmatig omscheppen.
Houd je van een beetje pit?
Voeg dan gerust een fijngesneden rood pepertje toe.
Snijd 1 courgette in halve maantjes en 1 (gele) paprika in reepjes of grove blokjes.
Voeg de courgette en paprika toe aan het geheel en bak deze even al omscheppend mee tot de courgette wat vocht afgeeft.

Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus
Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Schenk nu de tomato frito bij het geheel samen met de tijm en oregano.
Roer even goed door elkaar en laat op laag vuur, met deksel, 5 à 10 minuten pruttelen.
Neem een ovenschaal en schenk het mengsel in de schaal.
Leg een met zout en peper bestrooide kabeljauw(haas) over de saus en plaats het geheel circa 12 à 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de tagliatelle of een andere (volkoren) pasta die je lekker vindt.
Serveer direct en optioneel met verse peterselie.

Bron: Smaakmenutie

Terug