Ovenaardappeltjes met wijting en spinazie

wijting (2K)

  • 20 kleine vastkokende aardappelen
  • 4 x 125 g wijtingfilets
  • 300 g verse spinazie (of 200 g diepvriesspinazie)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de ongeschilde aardappelen en dep ze droog.
Halveer ze, leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
Kruid met peper en zout en zet de schotel gedurende 25 minuten in de oven.
Bak de wijtingfilets aan beide zijden in een pan met 2 eetlepels olijfolie, gedurende 4 minuten op een hoog vuur.
Stoof de spinazie gaar en laat uitlekken.
Serveer de wijting met de spinazie en de ovenaardappeltjes.

Tip
Vervang de wijting eens door een stukje tongschar.

Bron: Patapas

Terug