Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta

Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta

  • 200 g feta
  • ½ theel. chilivlokken
  • 4 theel. venkelzaad, geroosterd en gekneusd
  • 3 eetl. olijfolie
  • 250 g orzo
  • 3 tenen knoflook
 
  • 3 dunne repen sinaasappelschil
  • 1 blik van 400 g tomatenblokjes
  • 50 cl groentebouillon
  • 400 g rauwe gepelde garnalen
  • 30 g basilicumblad
  • peper & zout

Rooster de venkelzaadjes in een droge pan tot deze beginnen te ruiken.
Maal ze vervolgens fijn in een vijzel of hak deze met een mes.
Snijd de feta in blokjes van 1 - 2 cm.
Meng de feta met venkelzaad, ¼ theelepel chilivlokken en 1 eetlepel olijfolie.
Zet aan de kant.

Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta1
Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta2
Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta3

Hak de knoflook fijn en bak in een pan met de overige olijfolie.
Voeg hierbij ook het overige venkelzaad, ¼ theelepel chilivlokken en sinaasappelschil aan toe.
Fruit kort aan en voeg dan de tomatenblokjes, orzo, de helft van de groentebouillon, peper en zout toe.
Breng aan de kook en roer regelmatig.
Voeg beetje bij beetje de andere helft van de groentebouillon toe.
Draai het vuur halfhoog en laat koken tot de orzo gaar is en de consistentie van risotto heeft.
Roer de garnalen er doorheen en laat ze in 2 - 3 minuten roze worden.
Roer het basilicum door de orzo en dien meteen op, bestrooid met de gemarineerde feta.

Bron: Ottolenghi
Gepubliceerd door: Leuke Recepten

Terug