Oestersoja woknoedels met peultjes en zalm

Oestersoja woknoedels met peultjes en zalm

  • 1 zak woknoedels
  • 600 g peultjes
  • 1 rode peper
  • 300 g zalmfilet
  • 3 eetl. wokolie
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Specials Thaise Oester Soja
  • ¼ zak kroepoek Sweet Chili

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de woknoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de noedels koud zijn en laten uitlekken.
Maak de peultjes schoon.
Snijd naar smaak wat rode peper fijn.
Snijd de zalm in stukjes van 3 bij 3 cm.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg de wokolie toe en wok de peultjes met de rode peper twee minuten.
Voeg de stukjes zalm toe en roerbak voorzichtig ca. 5 minuten mee.
Schep de noedels erdoor.
Schep de woksaus special Thaise oestersoja erdoor.
Goed doorwarmen.
Verdeel de noedels over 2 borden of grote kommen, bestrooi met de kroepoek sweet chili.

Serveer tip
Deze oester soja woknoedels met peultjes en zalm zijn lekker met seroendeng of sambal.

Lekker vooraf
Indiase maïskoekjes met dip.

Passend nagerecht
Rijst-kokosdessert met rode vruchten.

Variatie
Voor een fijne kruidige knoflooksmaak met koriander kun je de woksaus Oester Soja vervangen door woksaus knoflook koriander.
Groene asperges (in stukjes) zijn een feestelijke vervanger voor de peultjes.

Bron: Conimex

Terug