Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan

Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan

voor 12 stuks

  • 12 oesters
  • 40 g knoflookboter
  • 10 g panko (grof broodkruim)
 
  • 20 g geraspte verse Parmezaanse kaas
  • 1 eetl. gehakte verse peterselie
  • 1 eetl. citroensap

Laat de ovengrill warm worden.
Maak de oesters open en leg ze op de schelp op een bakplaat.
Smelt de knoflookboter in de magnetron en verdeel over de oesters.
Meng de panko met de Parmezaanse kaas en peterselie.
Verdeel het kaasmengsel over de oesters.
Zet de bakplaat ca. 5 minuten onder de hete grill, of tot de kaas gesmolten is en een bruin korstje krijgt.
Schik de oesterschelpen op een bord of schaal en besprenkel met citroensap.
Serveer direct.

Bron: LoveMyFood

Terug