Gegrilde oesters in boterige barbecuesaus

voor 8 personen

  • 24 verse oesters
  • 2 eetl. fijngehakte knoflook
  • 3 eetl. boter
  • 2 eetl. vers geperst citroensap
  • 4 eetl. milde chilisaus

Voor de barbecuesaus:
Sauteer de knoflook in de boter af en toe roerend 2 à 3 minuten in een steelpan op halfhoog vuur
tot de knoflook gaat geuren en de boter begint te bruinen.
Zet de pan van het vuur en voeg het citroensap en de chilisaus toe.

Om oesters te openen:
Pak een oester met de platte kant naar boven vast met een dubbelgevouwen theedoek.
Zoek een kiertje bij het scharnier en wrik de oester open met een oestermes.
Zorg dat de sap in de schelp blijft.
Snijd de oester met het oestermes aan de onderkant voorzichtig los uit de schelp.
Gooi de bovenste, platte schelp weg en laat de oester in de onderste liggen.
Schep ½ theelepel barbecuesaus over elke oester.
Gril de oesters direct op hoog vuur tot de saus na 2 - 3 minuten gaat borrelen, en laat ze dan nog 1 - 2 minuten garen.
Warm serveren.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug