Noordzeegarnalen in een witloofsalade met kerrie

  • 4 witloofstronken
  • 50 g tuinkers
  • 1 appel
  • sap van ½ citroen
  • 1 dl volle yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. milde kerrie
  • zout
  • cayennepeper
  • 200 g gepelde Noordzeegarnalen
  • 1 eetl. amandelschaafsel
  • ½ stokbrood
  • boter

Verwijder de blaadjes van de witloofstruikjes en spoel ze onder stromend water.
Maak ze droog, maar let erop dat ze niet kreuken.
Was de tuinkers en maak ook die droog.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine brunoise.
Roer de appel door het citroensap.
Vermeng yoghurt met mayonaise en roer er kerriepoeder door.
Kruid met wat zout en een snufje cayennepeper.
Snij alle witloofblaadjes op 5 cm lengte en let erop dat de puntjes niet gekreukt zijn.
Snij de rest van de blaadjes in fijne reepjes en vermeng die met de tuinkers.
Leg tuinkers en witloofreepjes onder in 4 cocktailglazen en schik de rest van het witloof zo, dat de uiteinden net boven het glas uitkomen en de glazen rondom mooi opvullen.
Vermeng de appelbrunoise met de garnalen en verdeel dit over de 4 glazen.
Lepel in elk glas voldoende, maar niet te veel saus, zodat u de garnalen nog kunt zien.
Strooi wat kerriepoeder op de saus en over de garnalen.
Garneer met even onder de grill geroosterde amandelschaafsel.
Serveer hier in een klontje boter goudgeel gebakken plakjes stokbrood bij.

Bron: De Wassende Maan

Terug