Noedels met Maleise groenten en Sweet & Sour viskoekjes

noedels_maleise_groenten (2K)

  • 200 g malse visfilets (bijv. koolvis- of pangasiusfilet)
  • 1 ui
  • 4 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 eetl. maizena
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • wokolie
  • 400 g Oosterse roerbakgroenten
  • 1 zakje wok noedels
  • 25 g gezouten pinda's

Pel de ui.
Hak de ui en de visfilets in een keukenmachine of met een scherp mes fijn.
Meng met 2 eetlepels koriander, de maizena en 1 eetlepel van de woksaus.
Vorm 6 platte koekjes van het visgehakt.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de viskoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 3 minuten.
Voeg de noedels en de pinda's toe en wok 2 minuten.
Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm 2 minuten.
Verdeel de noedels met groenten over 2 grote kommen of borden, leg de viskoekjes ernaast en bestrooi de noedels met de rest van de koriander.

Op tafel
Geef er lekker pittige sambal badjak bij en eventueel ook ketjap asin om over de noedels te druppelen.

Lekker anders kan ook
Voeg voor wat variatie fijngeraspte verse gember en/of knoflook toe aan het visgehakt.

Bron: Conimex

Terug