Noedels met gewokte garnalen en sla

noedels2 (2K)

  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 200 g rauwe gepelde garnalen
  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 1 ui
  • sweet Chili saus

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Was en snijd de tomaat in stukjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes en de ui in halve ringen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen, de knoflook en de ui ca. 3 minuten.
Voeg de slareepjes en de noedels toe en wok deze ca. 2 minuten mee.
Schep de noedels in diepe borden of kommen.
Ieder voegt aan tafel sweet Chili saus en blokjes tomaat naar smaak toe.

Op tafel
Breng de noedels met gewokte garnalen en ijsbergsla aan tafel verder op smaak met sweet Chili saus, blokjes verse tomaat en eventueel verse fijngehakte bladselderij.

Lekker anders kan ook
Vervang de garnalen door blokjes visfilet of kipfilet (10 minuten roerbakken).
Voeg met de noedels voor een frisse smaak 2 eetlepels citroensap of voor een licht zoete smaak 2 eetlepels gembersiroop toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en toe Rijst-kokosdessert met rode vruchten.

Bron: Conimex

Terug